Benjamins zijn er klaar voor!

Deze bekerwedstrijd viel wat vroeg, er waren nog veel spelers in vakantiestemming. Maar we kregen toch 5 spelers op de ‘feuille’, 4 benjamins aangevuld met super-microob Vincent. We vreesden alweer het ergste, maar toen we zagen dat Overpelt ook maar 6 spelers had, werden we weer wat positiever.
Vanaf de start maakte coach Kevin duidelijk dat ze geconcentreerd en stevig dienden te verdedigen en van hun techniek en snelheid moesten gebruik maken om Overpelt bij de keel te grijpen. Onze benjamins slaagden hier wonderwel in: al vlug konden we de ene na de andere fastbreak forceren, en we vonden bijna altijd de vrije man/vrouw onder de ring. Het eerste quart eindigde op 2-14.
Er werd vlot gepassed en zeer goed verdedigd. Vorig jaar werd er nog gedribbeld van bucket tot bucket, maar nu ging de bal vlot van speler tot speler.
Overpelt werd in het tweede quart dan ook op een hoopje gespeeld, 2-23.
Ondanks deze toch aardige voorsprong bleven onze youngsters zeer geconcentreerd ‘opwarmen’ tijdens de rust, zodat ze de gehele 2de helft op hetzelfde elan konden doorgaan. Aan het spel veranderde er weinig: kort en stevig verdedigen, snel via combinatie de vrije man opzoeken, en de weg naar de ring werd vlot en vaak gevonden. Quart 3 was een verlenging van de gehele eerste helft, 3-20. Nog voor de laatste 10 minuten zouden ingaan leidde Orly met 7-71.
Even begonnen we te dromen van een overwinning met 3 cijfers… Maar aangezien ze ook nog maar enkele trainingen in de benen hadden zakte het peil een beetje, toch werd het vierde quart afgesloten met 3-23.
Proficiat aan coach Kevin, zijn eerste wedstrijd als coach al vlot winnen…
Proficiat Benjamins: prima mentaliteit, samenspel en inzet. We gaan ervoor!
Resultaat : 10-80
Coach : Kevin Triki
Spelers : Crombez Noemie, Mangelinckx Vincent, Peters Thomas, Polus Daan en Swinnen Kyras.

u12 overpelt - orly