Arrogante refs blazen alles stuk

Bij Orly weer eens 12 namen op het wedstrijdblad en dat zonder Arno, Michael en Jeroen. Op dat vlak waren er dus geen excuses en de start was ook veelbelovend: 7-3 na 5′. De betere defensieve organisatie van Lummen zorgde dan voor het verschil bij 9-14. In het tweede quart maakten de refs er een potje van met massa’s ongekende loopfouten, buitenballen die ze niet zagen, fictieve drie-secondenovertredingen, technische fout tegen een terecht reclamerende coach en vooral een autoritaire arrogante houding. Zij voelden de match echt niet aan. Orly speelde nog slechter dan de refs floten (zij waren dus echt niet alleen schuldig) en de thuisploeg gooide heel vlug de handdoek in de ring: rust 12-33.
Een 6-0 om de tweede helft te openen was het schrale lokale hoogtepunt. Lummen werd nooit meer verontrust, kapte de nodige driepunters binnen (3 in het derde quarter) en bewees dat het plaats twee in de stand zonder meer waard is. En de refs ? Zij bleven op hun ondermaatse niveau verder blazen.
 
Quarters: 9-14, 3-19, 18-23 en 9-11.
Fouten: 28 tegen Orly, 14 tegen Lummen.
Vrijworpen: 6 op 11. Elias 1 op 1, Bert 0 op 2, Illya 3 op 4, Tom 2 op 4.
Driepunters: Bert 1, David 1, Tom 1. (Lummen 5)
Afwerking: Tom Groven 13, Bert Steegmans 11, Illya Nootens 7, Dami Brodzinski 4, David Vanlaer 3, Elias Van Dousselaere 1. Pieter, Wim, Luk, Steven en Thomas scoorden niet, coach Mark kwam niet tussen de lijnen.