Wanprestatie met drie coaches

Alverberg – Is het echt nodig om na deze nederlaag het mes nog wat dieper in de wonde te steken, een paar keer rond te draaien en wat te grimlachen ? Eigenlijk niet, het was zo al pijnlijk genoeg. De laatste match van het kalenderjaar tegen een team dat nog nooit won tegen ons draaide uit op een “verrassende” nederlaag.  Een terecht verlies. Iedereen bleef ver beneden zijn normale niveau.
Tien man om in te zetten, vier meer dan vorige week bij leider Tongeren, en met een paar driepunters leken we bij 12-8 op de goede weg. Maar in die 7′ stokte het al. Geen doorkomen tegen een kleine Alkense zone, de afstandsshots vielen niet meer en gelijkop naar de rust toe (12-13 en 16-17) met een klein lonend tussenspurtje: rust 24-19. Na die zwakke eerste helft (vorige week in Tongeren 37 pt aan het half) werd het – eigenlijk niet te geloven – nog lamentabeler. Alken zat heel snel op gelijke hoogte en dat zou zo blijven tot vlak voor het einde bij 40-37 met nog 1’55” te spelen.  Bij ons lukte er niets meer, Alken scoorde één korf en zes vrijworpen en won verdiend met 40-45.
-Aan de wedstrijdtafel zagen we Mark, David en Steven een time-out vragen: drie coaches dus.
-Sinds coach Katrien even een bezinningsperiode neemt kunnen we niet meer winnen.
-De refs floten aanvankelijk heel weinig fouten: 4 tegen 3 aan de rust.
-Wij vroegen om krachtdadiger te fluiten, maar hadden niet verwacht dat dat tegen ons zou zijn: 21 tegen 10.
-Deden niks mis: Pieter, Wim, Stijn en Jan Olaerts.
-“Nee, je hoeft mij deze week geen matchverslag te mailen,” aldus Steven.
-“Schop onder hun kont,” vond Carine, mama van Arno.
-Het plannetje van Tonny om de eindronde-A te vermijden lijkt toch te gaan kloppen.
Quarters: 12-13, 12-6 (rust 24-19), 8-10 (32-29 na 30′) en 8-16 (eindstand 40-45).
4 driepunters: Tom 2, David 1, Steven 1.
Vrijworpen 4 op 9: Arno 1 op 2, Illya 2 op 3, Tom 1 op 2, Mark 0 op 2.
Afwerking: Tom Groven 11, Illya Nootens 8, Thomas Nuyts 6, David Vanlaer 5, Bert Steegmans 4, Steven Thomas 3, Thomas Mougey 2, Arno Melotte 1, Mark Schoemans en Jeroen Vos 0.