Veertig minuten achtervolgen

Alverberg – Achel kwam op geen enkel moment op achterstand en dus kun je de overwinning niet onverdiend noemen. Van meetaf stonden de bezoekers aan de leiding, enkele keren kwamen we wel op gelijke hoogte, maar het bleef toch 40′ achtervolgen. En die ophaaljacht strandde bij 57-58 in de 38′.
Steven Thomas en Mark Schoemans (heel uitzonderlijk) waren de afwezigen van dienst. Dus nam David Vanlaer, zonder licentie maar wel als kapitein, de coaching waar. En die was heel alert en actief aan de zijlijn. Maar dat volstond niet: Pieter, Arno, David zelf en Thomas scoorden niet, wij moesten het dus van 5 afwerkers hebben. Daarbij een glansrol voor Illya maar na 48-55 had ook hij zijn kruit verschoten.
Coach David vluchtte na 3′ bij 0-7 al in een time-out, maar hij kreeg de machine niet aan het bollen met 6-17 als gevolg. Dat maximumverschil van 11 punten stond er ook nog bij 19-30. Vlak voor rust een betere afwerking (28-33) en dat scheen zich ook in het derde quarter voort te zetten. Illya, Wim en Tom brachten ons drie keer gelijk, maar over Achel geraakten we niet. Telkens maakten de bezoekers een nieuw kloofje (39-45, 43-50 en 46-53). In het laatste quart zorgden Dami en Tom voor de volledige aansluiting bij 54-55 en 57-58 maar weer geraakten wij niet aan de leiding. Hun nummer 14 (ook 14 pt na rust) bouwde nog eens uit naar 59-65 en dat was er voor ons teveel aan.
Fouten: 12 tegen Achel – 23 tegen Orly.
7 op 12 vrijworpen: Tom 4 op 6, Illya 2 op 4, Wim 1 op 2.
3 driepunters: Dami 2 en Bert 1.
Quartjes: 14-21, 14-12 (rust 28-33), 18-20 (46-53 na 30′) en 16-13 (62-66 eindstand).
Afwerking: Illya Nootens 24, Tom Groven 18, Bert Steegmans 9, Dami Brodzinski 6, Wim Dirickx 5. Geen punten voor David Vanlaer, Thomas Mougey, Arno Melotte en Pieter Pepels