Gelukkig waren de centers wel wakker

Alverberg – Heel nipte zege na een barslechte tweede helft. In As scoorden we 63 punten maar werden we nooit bedreigd. Vandaag weer 63 punten maar met een pak problemen. Illustratief was de laatste korf die bij 61-61 toch weer door een center moest gescoord worden. En die Illya was gelukkig wel bij de zaak.

Wij noemen geen namen of nummers maar er waren een paar “niet-uitgeslapen” vedetten in de blauwe truitjes. Het was te zien aan hun nerveuze spel: wel veel goede wil, ze waren aanwezig, maar oh zo rommelig en chaotisch.Dat leek helemaal geen probleem want David en Illya domineerden de aanval onder het bord en bij 36-21 na 15′ was de gemiste start (2-10) perfect weggewerkt. Met 6 driepunters bleef het Asserse wagonnetje echter aangehaakt en na rust (41-32) werden de moeilijkheden erg groot toen Wim met een handblessure wegviel bij 44-34. Een gepaste time-out bij 44-40 leek beterschap te brengen (49-40 en 54-42) maar in het laatste quartje bakten wij er niets meer van. Een gezond agressief As rook zijn kansen en over 56-51 en 56-54 driepunterden de bezoekers zich bij 61-61 op gelijke hoogte. Illya scoorde in de laatste minuut nog maar eens onder het bord, maakte ook nog zijn vijfde fout maar de bezoekende vrijworpen misten richting. Oef, ontsnapt aan de vierde opeenvolgende nederlaag. De twee technische fouten die As te slikken kreeg wegens reclameren telden zwaar door in de eindafrekening.
Quarters: 22-17, 19-15  (rust 41-32), 13-10  (54-42 na 30′), 9-19 (eindstand 63-61).
4 op 10 vrijworpen: Illya 3 op 4, Bert 0 op 1, David 1 op 5.
Fouten: Orly 14, As 11.
5 driepunters: Arno 2, Dami 3.  As scoorde er 8.
Afwerking: David Vaniseghem 21, Illya Nootens 19, Dami Brodzinski 9, Arno Melotte 8, Wim Dirickx 4, Bert Steegmans 2. Mark Schoemans, Joris Van Gossem en Winfried Casters scoorden niet.