Demonstratie na rust

EvenementenhalDe eerste “echte” punten zijn dus binnen en dat was met erg duidelijke cijfers. Net zoals in Lommel waren wij oppermachtig in de tweede helft (rust 22-25) met een verdediging die sloot als een bus. Een jeugdig Zonhoven – de oudste speler was 24 – had totaal geen vat op de ervaring van de Borly’s (de jongste was 30).

Tien namen op het blad, wisselmogelijkheden genoeg dus voor de coach en dat bleek erg handig in de tweede helft toen Dami, Thomas en David met 3 stuks stonden. De betere start was voor de thuisploeg (7-2) maar met een stevige tussenspurt werd het al 9-17 na het eerste quart. Daarna was het 10′ zwak, erg zwak, met veel persoonlijke fouten. Zonhoven kwam terug op 16-17 en bleef aanklampen tot bij de rust. Enkel Thomas Mougey lukte 2 veldkorven in dat quartje.

Coach Mark zelf tussen de lijnen na rust en Zonhoven mocht inpakken na 25-32. Geen doorkomen meer in onze defense, snelle tegenstoten, drie bommen van Dami, korven van Illya en David onder het bord en via 25-37 werd het 25-44 en 26-49 na 30′. Tot 32-55 kon de thuisploeg het verschil nog wat binnen de perken houden, maar Bert en Thomas maakten er dan korte metten mee en dreven op tot meer dan 30 punten.

Quarters: 9-17, 13-8 (rust 22-25), 4-24 (26-49) en 9-22 (eindstand 35-71).

7 op 14 vrijworpen: Wim 4 op 4, Henri 0 op 2, Illya 2 op 5, David 1 op 3.

Driepunters: Dami 4 stuks.

Afwerking: Dami Brodzinski 20, Illya Nootens 12, David Van Iseghem 11, Wim Dirickx 10, Thomas Mougey 8, Bert Steegmans 6, Joris Van Gossem 2, Steven Thomas 2, Henri Vander Waeren en Mark Schoemans scoorden niet.