Dami vangt alles op

Alverberg – Dami had een superdag want anders was dit partijtje tegen de rode lantaarn mogelijk in een miskleun geëindigd. Geen Wim op de spelverdeling (dat voel je), geen David onder het bord (dat voel je), geen debuut van Gregory, Tom die geen zin heeft, Joris die een stuk te laat komt, coach Mark die wat wil experimenteren en een reeks van minstens 7 gemiste inleggers: alles was voorhanden om deze match op een koude douche te laten uitlopen.

Tot 46-49 hadden de bezoekers uit Peer de leiding. Verdiend, zij speelden gewoon beter basket dan Orly. Coach Mark startte met 5 “kleintjes” en dat experiment leverde 4-13 en 10-20 op. Gelukkig kon Dami met 3 driepunters de zwalpende thuisploeg in de match houden. Van 17-25 ging het naar 27-25, maar omdat wij in totaal 6 zuivere inleggers misten kon Peer aan de rust nog altijd aanklampen: 36-30 en 41-36. Dami scoorde 25 punten voor rust.

Dami bleef verrassend op de bank en mocht toekijken hoe zijn ploeg bij 46-49 netjes achterop geraakte na 5′ schabouwelijk slecht basket. Tom, afgefloten met een aanvallende fout, ondernam aanvallend niks meer en Illya kreeg geen normale korf gemaakt. Met vrijworpen van Illya (17 pogingen) en nog wat korven van Dami werd eindelijk een klein kloofje geslagen bij 58-51. In het laatste quart waren wij duidelijk baas: Illya begon eindelijk te scoren onder de korf, Joris en Bert dreven op naar een verschil van meer dan 10 punten. Steven en Tom haalden 5 fouten. En man van de match Dami kreeg een terechte applausvervanging (7 driepunters).

Quartjes:  17-25, 24-11 (rust 41-36), 12-13 (53-49 na 30′) en 28-16 (eindstand 81-65).
10 op 25 vrijworpen: Arno 0 op 2, Mark 0 op 4, Dami 1 op 2, Illya 9 op 17.
7 driepunters: allemaal van Dami.
Afwerking: Dami Brodzinski 36, Illya Nootens 17, Arno Melotte 8, Jos Van Gossem 6, Bert Steegmans 6, Steven Thomas 4, Mark Schoemans 2, Winfried Casters 2, Tom Groven 0.