Boem-boem Illya

Sporthal de Alk – De eerste zege is binnen, de eerste zege voor een Orlyploeg uberhaupt in dit seizoen. Man de match was ongetwijfeld aanwinst Illya Nootens die met 28 punten een erg groot aandeel had in deze heerlijksmakende overwinning.

Het eerste quartje was heel gelijkopgaand met toen al 5 korven van Illya om voor evenwicht te zorgen na 10′ bij 16-16. Het was na 12 verloren quartjes in de drie voorgaande matchen, de eerste keer dat we na een quartje niet op achterstand stonden. Daarna werden we baas en met wroetwerk van Mark en driepunters van Bert en Steven liepen we na 18-23 vlotjes uit naar 22-30 en 25-37 bij rust. Met een tussenscore van 9-21 lonkte de overwinning toen al om de hoek. En dat zonder de aanwezige Stijn die zich wat duizelig voelde en die we dus veiligheidshalve op de bank lieten bijkomen (en die we ook niet zouden opstellen).

De eerste minuten na rust scoorden we niet, maar omdat bij Alken enkel de nummer 7 (16 pt) voor wat weerwerk zorgde kwamen we nooit in de problemen: 28-37, 33-46 en 35-52. In het laatste quarter maakten Illya en driepunters van Steven en Tom de kloof alsmaar groter (40-59) en werd het een erg ruime eerste zege. Mark viel nog uit met een “lap op zijn oog” en – dit moet een absoluut unicum zijn – haalde de eindstreep zonder ook maar één persoonlijke fout. Zelf eindigde hij op de vrijworplijn met een 4 op 4.

Quarters: 16-16, 9-21 (rust 25-37), 13-15 (38-52 na 30′) en 16-21 (eindstand 54-73).
Driepunters 6: Tom 3, Steven 2, Bert 1.
Vrijworpen 9 op 16: Mark 7 op 12, Illya 2 op 2, Tom 0 op 2.
Fouten: 10 tegen Alken, 10 tegen Orly.
Afwerking: Illya Nootens 28, Tom Groven 17, Mark Schoemans 13, Steven Thomas 6, Bert Steegmans 5, Arno Melotte 4, Pieter Pepels 0, David Vanlaer 0, Jeroen Vos 0, Stijn Segers 0 (niet gespeeld).