Beslist aan de rust

Zaterdagavond – Geen schijn van kans in de topper tussen de nummers 1 en 2. In de eerste helft werden we vakkundig afgemaakt: onze verdediging was een zeef, de aanval onbestaande. Vorige week in Helchteren konden we een achterstand van 18 pt ophalen, maar hier kregen we de eerste helft al een verschil van 27 pt in onze bak. Over and out.

Toch knap dat we na die 43-16 aan het half de kopjes niet lieten hangen maar, ook al was het kansloos, toch een sterke tweede helft speelden. Nou ja, voor een oppermachtig Zolder hoefde het toen ook niet echt meer, hun winst was al lang binnen. In het eerste quart scoorde enkel David (18-6) en in het tweede quart werden we gewoon afgeslacht. Zelfs hun inkomende miniemen (nrs 13 en 10) vlamden onze defence aan stukken. Tussenstanden: 18-6, 29-8, 38-12 en 43-16 aan de rust. Boeken dicht. In het derde quart zagen we een maximumverschil van 33 pt bij 51-18 maar daarna gooiden we alle tactische richtlijnen overboord en kon een vlotscorende Dami eindelijk beweging brengen in de aanval: 65-36. Het laatste quartje was helemaal voor ons en nu waren het Tom en Bert om de kloof tot 79-60 te herleiden.

Gewogen en veel te licht bevonden en dus de eerste uitnederlaag van het seizoen. Enkel Illya (ziek) ontbrak, geen excuses en een heel goede leiding die liet basketten.

Quartjes:  18-6, 25-10, 22-20 en 18-24.
4 op 13 vrijworpen: Wim 4 op 8, David 0 op 3, Tom 0 op 1, Dami 0 op 1.
4 driepunters: Tom 1, Bert 1, Dami 2 (Zolder scoorde 8 driepunters waarvan 5 door de nummer 7)
Fouten: 13 tegen Zolder, 17 tegen Orly.
Afwerking: Dami Brodzinski 18, Tom Groven 13, David Van Iseghem 10, Bert Steegmans 9, Wim Dirickx 6, Steven Thomas 2, Joris Van Gossem 2. Winfried en Maarten scoorden niet. Mark en Arno (blessure) speelden niet. Illya zat in de tribune.